foto-mirry-website

Over mij

Ik ben Mirry Romeijn, gediplomeerd EFT-behandelaar en gecertificeerd TRE®-provider. Ik ben gespecialiseerd in het loslaten van spanning, stress, negatieve emoties en gevoelens, veelal dé oorzaken van onze klachten en problemen.

 

 

Vanaf mijn jeugdjaren intrigeert het gedrag van mensen mij. Waarom doen mensen wat zij doen, waarom doe ik wat ik doe? Heel veel boeken en andere informatie verder, besloot ik in 2004 om HBO-psychologie te gaan studeren. Rond die tijd maakte ik voor het eerst kennis met EFT. Een klinisch psycholoog vertelde over zijn resultaten met EFT tijdens zijn behandelingen. Geïntrigeerd door zijn verhaal ging ik op zoek naar informatie en kwam ik terecht bij het EFT-Centrum Nederland in Eindhoven, waar ik een kennismakingscursus EFT deed. Ik was verbaasd over wat er bij mij gebeurde, maar vond het "kloppen" toch wel gek. Het paste eigenlijk niet bij mijn nuchtere en rationele instelling.

Toch liet het me niet los. Ik zocht verder en kwam terecht op de website van Gary Craig, de grondlegger van EFT. Ik werd geïnspireerd door alle succesverhalen van leken én professionals van verschillend pluimage (w.o. therapeuten,  psychologen, psychiaters etc.). Ik paste EFT steeds vaker op mezelf toe en kwam veel beter in mijn vel te zitten. Enthousiast over de resultaten bij mezelf bestelde ik de trainings-DVD's bij Gary Craig, het leek mij geweldig om anderen te kunnen helpen met EFT. In 2008 heb ik om die reden een verdiepingscursus gevolgd bij een psycholoog in Arnhem. Hierna was ik voldoende geschoold om EFT op een verantwoorde wijze op anderen te kunnen toepassen bij niet-complexe problematiek. Vanaf die tijd heb ik diverse mensen geholpen, w.o. een collega met dyslexie. Zij heeft EFT als zelfhulpmiddel ingezet en haar angst voor het rijexamen succesvol aangepakt.

In 2012 heb ik de door de VBAG geaccrediteerde HBO-opleiding tot Realisatie-EFT-therapeut van Ben Meijer afgerond. Deze intensieve opleiding heeft mij EFT in alle vezels van mijn lijf doen ervaren. Hierna heb ik nog een drietal seminars van Faster EFT gevolgd, wat mij een aantal extra tools heeft opgeleverd.

En nu dan de opleiding tot TRE-provider, die een mooie aanvulling vormt om stress op een heel ontspannen manier los te laten. Dit kan zijn alledaagse stress, chronische stress, maar ook stress van traumatische ervaringen.

Ik ben blij en dankbaar dat ik de kans heb benut toen ik EFT in mijn leven tegenkwam. Heel vaak heb ik gezegd: "Ik wou dat ik EFT 30 jaar geleden al had gekend". Want regelmatig had ik last van stress, depressieve stemmingen, angst en andere negatieve gevoelens, waarvoor ik hulp heb gezocht bij maatschappelijk werk. Daar vond men, dat ik een goed inzicht had in mezelf. Maar logica en inzicht losten mijn problemen niet op, EFT wel. Als prettig bijverschijnsel van EFT bijt ik geen nagels meer, zonder daar enige aandacht aan te hebben besteed.